O'Pen Bic Árak Akciók Próbavitorlázás   Használt hajók Képek-videók Kapcsolat

O'Pen Bic adatok

O'Pen Bic hírek

HAJÓTEST
Hossz : 2.75m
Szélesség : 1.14m
Súly : 45kgs (test)
Építési technológia :
100%-osan újrahasznosítható  polyethylene
Ideális súly: 65kg
Max. súly: 90kg

Svert és kormány Epoxy composit
 
VITORLA
Felület : 4.5m2
Anyaga : Monofilm - Polyester
Latnik : 4 állítható feszítővel
Állítható top
 
ÁRBOC
Hossz : 3.90m (2-részes)
Anyaga : Üvegszál-Epoxy
Keménység : IMCS 16
Súly: 2.1kg

 

BOOM

Hossz : 2.00m
Anyaga :Aluminium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hála a hihetetlen népszerűségnek, a North Sails lett az O'Pen Bic hivatalos vitorlagyártója! Mint a cég vezetése elmondta, nekik mindig is fontos volt, és a jövőben is az lesz, hogy a fiatal vitorlázók is a legmagasabb színvonalú vitorlával versenyezhessenek!

2008 január


A novemberi estorili ISAF kongresszus döntése alapján az O'Pen Bic hivatalos ISAF hajóosztály lesz a 2008-as évtől!

"In the final days of the 2007 ISAF Annual Conference at Estoril, Portugal, the ISAF Council confirmed its Recognised Class Status for the O’pen BIC."

Az O'pen BIC azoknak az erős flottáknak egy eredményeként betöltött "Recognised Class" státuszt valósított meg, amik fejlődtek Franciaországban, az USA-ban, Olaszországban és Dél-Amerikában.  2006 végén megalakult az osztályszövetség, amely felismerte, hogy az olyan  könnyű skiff szerű vitorlásoknak,  mint az O'pen BIC, más versenyformákra van szükségük, mint a jelenlegiek.

Ennek megfelelően slalom, kaland és O'Pen cross ( freestyle kötelező manőverek ) versenyeket is rendeztek az európai és az amerikai versenyeken, és mindegyiken jóval 40 fölött volt a résztvevő gyerekek száma!

2007 december

Open Bic Fleet

 

Hajó magazin - Hajóbemutató - 2007 május
O'pen Bic

Kétség kívül az Optimist a legnépszerűbb nevelő hajóosztály ma a világon. Népszerűsége évtizedek óta töretlen, holott a gyerekek hegyesorrú, gyors kishajóra vágynak. Olyanra, ami hasonlít a felnőttek vitorlásaira, könnyű és gyors. Az O'pen BIC ezt az álmot igyekszik megvalósítani. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. Március utolsó hétvégéjén került sor az O'pen BIC típusú kishajó kipróbálására. Kellemes napsütéses időben, ideális szélben lehetett vitorlázni vele.

tovább...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O'Pen Bic bemutató video